Built
Unbuilt
Block
Butterfly
Eagleton
Gormley
Holmes
Lowry
Manchester
Nadine
Royse
Weston
ash
Buchannan
Clemson
Hawkins
Peace
Tree
TSA Award
Brazelton
The Firm
The Principals
Awards, Publications, and Exhibits
Block Studio
St. Louis, Missouri

Thirty five hundred square feet of urban warehouse space was renovated on a tight budget for an artist and her husband, a commercial photographer. Included in the project’s scope was remedial work to fire-damaged structural members, a new roof, and new sidewalks for tax abatement as well as new HVAC, electrical, and plumbing systems, a new concrete slab, an exterior facelift and a new entry. The renovated space was to include a darkroom, kitchen, bathroom, two studios, and a gallery. An undulating twenty four foot stainless steel canopy above an eggplant metal door announces the entry. A beam supports one end of the canopy on the exterior and runs through a window to support a 2x4 frame for lighting in the office space on the interior. The beam and frame are remnants of a mezzanine level that was eliminated due to budgetary constraints. Curved perforated steel security screens on the exterior protect existing windows. Original brick walls on the interior were left exposed, and supporting columns and beams were cleaned. Batt insulation was painted black and was used between ceiling joists as an inexpensive solution for a ceiling surface.
Royse-Eagleton Architects Project